Liberals d’Andorra i PS al Comú d’Encamp denuncien que s’ha duplicat el preu del SAD

Els grups a la minoria del comú d’Encamp, Liberals d’Andorra+Independents (Ld’A+I) i Partit Socialdemòcrata+Independents (PS+I), han denunciat l’encariment del cost del servei d’atenció domiciliària que ha suposat, per als usuaris de la parròquia, el fet que Govern hagi passat a fer-se càrrec d’aquesta competència. Els quatre consellers de les dues formacions, Jordi Troguet i Maribel Lafoz (Ld’A+I) i Joan Sans i Pere Marsenyach (PS+I), han recordat que aquest increment de preu, que pels encampadans ha suposat duplicar el que paguen, no estava previst quan es va aprovar el conveni pel qual l’executiu se’n feia càrrec. Per això, tots quatre han presentat una demanda d’informació mitjançant la qual volen que la majoria es pronunciï sobre aquesta qüestió i digui clarament –de fet, es demana resposta per escrit- si està o no d’acord amb l’augment de les tarifes.

En l’escrit entrat a tràmit aquest dilluns al comú encampadà, els consellers recorden que el conveni sobre el SAD es va fer “amb l’objectiu de potenciar-lo i oferir un servei amb les mateixes condicions per a tota la població”, a la vegada que posen en relleu “la carta que han rebut els usuaris (…) a la nostra parròquia en què el director del Departament d’Afers Socials del Govern els comunica que ‘tal com es va anunciar al seu dia’ la voluntat del traspàs era no només harmonitzar el Servei sinó també el preu”. I que això suposa que aquest “passa a ser de 9 euros l’hora, quan mentre (…) era a mans del comú en pagaven la meitat”.

Per tot això, es demana “que se’ns respongui per escrit si el comú estava al corrent de l’increment del preu del servei en el moment de fer el traspàs” i “si hi ha hagut alguna comunicació posterior per part del Govern que es duria a terme aquest increment i quina és la postura de la majoria comunal en relació amb aquesta qüestió”.

Des de Ld’A+I Jordi Troguet ha lamentat que “el cost del servei s’hagi duplicat pels usuaris de la parròquia que han passat a pagar 9 € respecte als 4,5 € que pagaven quan era comunal”, un fet que ha indicat “no és raonable per la gent gran que té dificultats econòmiques per arribar a finals de mes”. L’objectiu de la pregunta escrita és que “la majoria expliqui si era coneixedora d’aquest augment del preu pels usuaris abans del traspàs o si han rebut alguna notificació posterior sobre aquest encariment” ha subratllat Troguet.

Pregunta entrada per Liberals i PS sobre el SAD

Per la seva banda, des de PS+I, Joan Sans ha explicat que l’objectiu de la demanda “és conèixer l’opinió del comú respecte a què s’hagi duplicat el cost d’un servei que, fins fa poc, oferien ells”. En aquest sentit, ha volgut remarcar “la sorpresa tant per nosaltres com per liberals” que ha suposat l’encariment, ja que “vam donar suport al traspàs perquè es volia potenciar i oferir la mateixa qualitat que quan estava a mans de la parròquia”. Ara, però, deixa clar que “si potenciar-lo vol dir duplicar el preu a la gent gran, tenim un problema molt greu”.

Sans ha lamentat que “hi ha deixadesa pel que fa als col·lectius més sensibles de casa nostra”, tot indicant que “les dificultats són prou grans perquè anem ofegant-los amb increments de preus de forma desmesurada pels serveis que s’ofereixen”. A la vegada, ha remarcat que “en cap moment, quan es va decidir fer el traspàs, es va recollir que l’objectiu era duplicar el cost de l’hora”.