Ld'A+I Encamp denuncia que la majoria no els lliura informació sobre l'Alberg de la Baronia

Els consellers comunals de Liberals d’Andorra+Independents, Jordi Troguet i Maribel Lafoz, denuncien que el Cònsol Major d’Encamp no els facilita una còpia dels documents relacionats amb la concessió de l’Alberg de la Baronia. Aquesta documentació es va demanar formalment a la sessió de Comú que es va fer al mes de juliol al Pas de la Casa. En aquest sentit, Lafoz lamenta que “des de llavors no se’ns ha traslladat tot el que s’havia demanat, és a dir, còpies de les actes i els documents que justifiquin la concessió i la rescissió del contracte”.

La consellera comunal ha insistit en què “no és justificant suficient el fet que sigui material sensible perquè no rebin còpia dels documents”. Lafoz argumenta que des de Ld’A+I “poden tenir interès a demanar consell a tècnics en la qüestió i, per aquest motiu, demanen una còpia dels documents”. De moment, des de la majoria només se’ls deixa consultar els papers sota supervisió i de forma privada, ja que el Cònsol Major al·lega que és “una informació sensible”, aspecte no compartit des de Ld’A+I, “aquests termes emprats pel sr. Cònsol no sabem ben bé a què corresponen” lamenta la consellera Lafoz que ha avançat que “la formació haurà de fer la demanda per escrit, ja que la petició en sessió de Comú no ha estat atesa”.

 

Per la seva banda, Jordi Troguet ha explicat que “demanem tota la informació per evitar que el Tribunal de Comptes torni a estirar les orelles al Comú d’Encamp”. Troguet ha indicat que “els diners que s’ha gastat el privat en fer estudis per desenvolupar activitats en l’entorn de l’Alberg de la Baronia no es poden incloure en els diners que el Comú ha de retornar per la rescissió de contracte”. Aquest seria un dels punts que es volen estudiar sobre el retorn dels diners que ha fet el Comú a l’empresa que explotava la concessió. Finalment, els consellers comunals de Ld’A+I han incidit en què “volen disposar de tota la informació de la concessió i de la seva rescissió, per tenir la certesa que les coses s’han fet bé”.