Ld’A+I Encamp contrari a subvencionar la bicicleta elèctrica sense estudis de viabilitat

Liberals d’Andorra+Independents (Ld’A+I) en contra de donar subvencions al projecte de bicicleta elèctrica sense que s’hagi fet cap estudi de viabilitat sobre aquest servei per a la pàrroquia d’Encamp. Segons el projecte que tiren endavant Govern, FEDA i tots els comuns del país, al poble d’Encamp s’ha d’instal·lar una estació de bicicletes elèctriques i el Comú encampadà l’ha de subvencionar amb 6.000 euros i la cessió del terreny a l’adjudicatari del servei.

Els consellers de Ld’A+I Encamp van preguntar al Cònsol Major sobre aquest tema en la sessió del Consell de Comú d’Encamp del dijous, 16 de novembre, que va respondre que “efectivament, el comú haurà de pagar 6.000 euros per l’estació de bicicletes i cedeix el terreny on s’ubicarà”. Davant d’aquesta resposta, Jordi Troguet, conseller de Ld’A+I, es va mostrar sobtat per “donar diners públics a una concessió privada a la qual també se li cedeix terreny públic i a la qual FEDA hi subministrarà energia gratuïtament”.

Els dos consellers comunals liberals també mostren la seva sorpresa pel fet que “el Comú atorgui alegrement aquesta subvenció i cedeixi uns terrenys per un projecte com el de la bici elèctrica del qual no s’ha fet cap estudi de viabilitat per la zona d’Encamp”. De fet,  Maribel Lafoz apunta que “no se sap quanta gent utilitzarà aquest servei i que dubta que molts encampadans l’utilitzin i molt menys a l’hivern amb les temperatures que patim”. Lafoz també critica el fet que s’aprovi una subvenció d’aquestes característiques “abans de conèixer l’empresa concessionària del servei de bicicleta elèctrica”.

De fet, la consellera Maribel Lafoz va més enllà i reclama al Govern que “si vol destinar diners per afavorir la mobilitat i el transport públic que comenci per subvencionar els bitllets d’autobús, començant pels habitants del Pas de la Casa que paguen un preu molt més car per desplaçar-se que els que viuen a parròquies centrals”.

Ld’A+I retreu al Govern que no pagui el servei de transport d’esquí escolar al Pas de la Casa

Encara en matèria de transport públic, des de Ld’A+I es considera que no ha de ser el Comú d’Encamp qui pagui el cost del transport d’infants de les escoles andorrana i francesa del Pas de la Casa per traslladar-los a esquiar. Troguet i Lafoz denuncien que “aquest servei el paga a totes les parròquies el Govern i no entenem que al Pas de la Casa ho hagi de fer el Comú”. En tot cas, aquesta situació on el Comú d’Encamp afronta un servei que hauria de pagar Govern “demostra que Govern margina els habitants del Pas de la Casa, on està deixant d’invertir” conclou Jordi Troguet.