L’A Encamp s’absté en l’adjudicació dels serveis esportius perquè “la valoració dels criteris qualitatius és massa discrecional”

Els consellers comunals de Liberals d’Andorra a Encamp s’han abstingut en la votació de l’adjudicació per a la prestació de servei de socorrisme i el subministrament de personal tècnic esportiu que aquest dimarts ha aprovat la sessió del Consell de Comú d’Encamp.

Jordi Troguet i Maribel Lafoz s’han abstingut en l’adjudicació que ha recaigut íntegrament a l’empresa Estatge i que ascendeix a més de 600.000 € a l’any durant els pròxims 4 anys. En aquest sentit, des de L’A s’ha alertat “de la incidència en l’adjudicació final de criteris discrecionals” que contenia el concurs i que fa difícil “poder-ne fer una valoració objectiva de l’adequació de la puntuació corresponent”.

Maribel Lafoz durant la roda de premsa

La consellera Maribel Lafoz ha explicat, en la roda de premsa posterior a la sessió de Consell de Comú, que “quan fas la valoració d’una despesa és fàcil, ja que són criteris objectius, però quan entrem en temes qualitatius hem vist que la valoració que fa el director és bastant genèrica” i ha afegit que “no acabem de veure en què s’ha basat el director del departament per fer la valoració” que acaba atorgant puntuacions diferents a cada empresa. Lafoz ha insistit en el fet que “convé que tota nova contractació estigui com més justificada millor, en especial, quan parlem d’una adjudicació tan important” i ha afegit “i més, quan existeix una relació tan estreta entre el Comú i una empresa, com succeeix en el cas d’Estatge”.

Un altre dels punts que ha sobtat als consellers liberals ha estat que “dels 5 lots que especificava el concurs, tots s’adjudiquin a l’empresa Estatge”. Maribel Lafoz ha conclòs que “ens hauríem d’haver esmerçat en tenir uns criteris de valoració més objectius per esvair dubtes sobre aquesta adjudicació”.

Jordi Troguet durant la roda de premsa

“No volem que la marca Grandvalira es trenqui”

El conseller Jordi Troguet, preguntat per la premsa sobre Grandvalira, ha manifestat que des de Liberals d’Andorra “creiem que és una marca que ha de continuar, no volem que Grandvalira es trenqui”. Tot i això, Troguet ha exposat que “si finalment Saetde i Ensisa trenquen la societat, espera que es pugui arribar algun tipus d’acord per poder vendre un forfet conjunt com fins ara”. Per últim, ha indicat que “en cas de trencament des del Comú d’Encamp es faciliti que l’accionista majoritari de Saetde pugui ampliar al màxim el domini esquiable per tal de no perdre clients ni inversions a la parròquia d’Encamp”.