L’A Encamp lamenta que els ciutadans hagin de pagar la ineficiència del comú

La consellera liberal al Comú d’Encamp, Maribel Lafoz, ha estat molt crítica amb el govern comunal per “no fer bé la seva feina” amb la reclamació dels deutes i lamenta que això “hagi d’anar a càrrec del ciutadà” que es trobarà un requeriment del Saig per fer front als pagaments endarrerits que en molts casos ja han prescrit.

Des de L’A Encamp s’ha insistit en el fet que “no és normal que el ciutadà hagi d’assumir la ineficiència de l’administració” en els cobraments dels deutes pendents. Maribel Lafoz ha posat l’exemple d’una persona que rebi un requeriment del Saig per un import de 60 o 70 euros, difícilment recorrerà perquè en la majoria dels casos “li representa molt més car buscar un gestor o un advocat per presentar el recurs”.

Els imports que reclamarà el comú “són diners públics que l’administració no ha cobrat però s’ha de fer seguint la normativa vigent” ha alertat Lafoz, que ha estat especialment crítica “amb la pràctica d’anar fent notificacions per allargar els terminis de prescripció” i ha subratllat que “va en contra de la seguretat jurídica”. En aquest sentit, la consellera liberal ha recordat que “la normativa, ja ho diu, s’aplica l’antiga pels tributs antics, sempre que no hi hagi disposicions actuals més beneficioses per l’administrat”.

Jordi Troguet i Maribel Lafoz, en roda de premsa (3 de maig 2018)

Liberals d’Andorra vol RTVA a Radio Andorra

Davant la notícia apareguda en un mitjà de comunicació que el Govern té previst destinar l’edifici de Radio Andorra perquè aculli la seu d’un ministeri, probablement el d’Afers Exteriors, Jordi Troguet ha estat taxatiu assegurant que “volem que vingui Ràdio i Televisió d’Andorra (RTVA), volem que el ministre compleixi el que va dir durant la campanya electoral, després ja discutirem el ball de xifres que dona l’executiu sobre el trasllat”.