L’A Encamp lamenta la manca de concreció del ‘conveni d’inversions’ amb Saetde

Els consellers de L’A Encamp, Jordi Troguet i Maribel Lafoz, s’han abstingut en la votació del ‘conveni d’inversions’ entre el Comú d’Encamp i Saetde per la manca de concreció del document en alguns aspectes, especialment en els terminis.

Lafoz ha exposat durant la sessió de Consell de Comú, celebrada aquest dijous a la tarda, que el text recull massa aspectes subjectes a interpretacions i ha alertat que “les interpretacions són molt perilloses i que aquesta indefinició notòria pot acabar esdevenint un nou focus de tensió amb Saetde”. Un dels punts del conveni que des de L’A Encamp es considera que és poc concret és la duració d’aquest. La consellera comunal ha alertat que “el redactat deixa molts dubtes sobre el termini, fet fonamental quan es signa un conveni”, tenint en compte que es preveu un termini genèric de cinc anys, renovable, però un inici de cessió que concerniria el vestíbul del Funicamp per la temporada 2018-2019 i un altre inici per la cessió d’una part el terreny comunal anomenat “de concòrdia”, una vegada s’hagi condicionat la zona esquiable, previst per la temporada 2019-2020.


En aquest sentit, davant les respostes del Cònsol Major assegurant que ell “entenia” o “interpretava” una cosa o altra, Maribel Lafoz ha defensat que “les coses sempre és millor deixar-les escrites per evitar haver de recórrer a interpretacions d’uns i d’altres i evitar conflictes”, alhora que ha criticat la manca de documentació adjunta, “un conveni, sí o sí, ha de contenir una memòria econòmica i un informe jurídic que l’acompanyi” ha assegurat. Per últim, la consellera comunal s’ha mostrat molesta per “l’actitud de la majoria que no ha tingut en compte cap de les nostres apreciacions sobre un conveni que en les formes deixa molt a desitjar”.

Encara sobre el ‘conveni d’inversions’, Jordi Troguet ha posat l’èmfasi sobre la cessió del vestíbul de l’edifici del Funicamp, alertant que “es pot acabar fent competència deslleial als establiments pròxims, ja que Saetde podria ubicar-hi botigues o serveis que no haurien d’assumir el cost d’un lloguer”. Per acabar, i davant l’augment de capacitat del Funicamp que també contempla el conveni, en disposar de més cabines, Troguet ha proposat que “des del Comú es millori la informació dels aparcaments de la parròquia per evitar saturar la zona del Funicamp”.

L’A reclama major previsió en l’elaboració del pressupost comunal

Durant la sessió del Consell de Comú, també es va aprovar, amb el vot favorable dels consellers liberals, l’execució pressupostària fins al 30 de juny i un crèdit extraordinari per la renovació de maquinària de treta de neu. En aquest punt, Maribel Lafoz va reclamar a la majoria “una major previsió en l’elaboració dels pressupostos perquè la maquinària que s’ha de renovar és molt vella i ja s’hauria d’haver contemplat en els comptes comunals la seva renovació per tal d’evitar recórrer a crèdits extraordinaris”.