JORDI TROGUET: "És discriminatori que els treballadors i residents del Pas de la casa hagin de pagar el túnel"

Els consellers de Ld’A+I a la minoria del Comú d’Encamp consideren “discriminatori” que l’únic túnel de peatge del país afecti una població tan important com el Pas de la Casa i que es doni informació contradictòria de quan la concessionària ha d’aixecar les barreres. El conseller comunal liberal aposta per la gratuïtat total del túnel pels residents i treballadors del Pas de la Casa com a solució immediata, tot i que considera que el caldria fer és “rescatar la infraestructura” i que el túnel deixés de ser de peatge.

Jordi Troguet, conseller comunal de Ld’A+I, va preguntar a la sessió ordinària del Comú d’Encamp, d’aquest dilluns 20 de febrer, sobre les condicions de la gratuïtat del túnel i quines accions emprendria el Comú sobre aquesta infraestructura. En concret, Troguet va demanar que se l’informés d’en quines condicions és gratuït el túnel donada la divergència de declaracions entre el ministre Torres i el Cap de Govern, l’un afirma que tant el port com l’accés a França han d’estar tancats perquè així sigui mentre que el Cap assegura que només quan el port d’Envalira no és transitable. La resposta del cònsol major encampadà, Jordi Torres, va ser que “el Comú no té competència sobre el túnel, que depèn de Govern. Parli amb el Grup Parlamentari Liberal perquè ells ho preguntin a Govern”.

Tal dit i tal fet,  el conseller general liberal Ferran Costa ha anunciat que entrarà una pregunta a Sindicatura perquè es clarifiqui en quines condicions ha de ser gratuït el túnel d’Envalira i emplaçar al Govern que estudiï  com evitar un greuge negatiu pel fet que els treballadors i residents del Pas de la Casa es vegin obligats a pagar el túnel si l’accés a França roman obert però el port d’Envalira està tancat pel mal temps.

Accessos a CRAMEA, un túnel sota pistes que hauran de pagar tots els encampadans

D’altra banda, Jordi Troguet  va denunciar la manca d’informació que reben els consellers de la minoria en assabentar-se “una vegada més” de projectes comunals a través de la premsa. En concret, Troguet va demanar explicacions sobre “la construcció d’un túnel sota una de les pistes de SAETDE per accedir a CRAMEA”,  ja que la minoria no en tenia constància i van conèixer la intenció de construir-lo per les declaracions del cònsol major als mitjans de comunicació. Troguet, a més, va afegir que “no acaba d’entendre perquè tots els encampadans han de pagar una obra per accedir a un edifici declarat d’interès nacional i que aquests diners –uns 800.000 euros pel cap baix- es podrien dedicar a millores al Pas de la Casa o d’altres punts de la parròquia”.