IMPULSAR LA PARRÒQUIA D'ENCAMP, LA LLEI DEL SÒL I ELS REPTES DE L'ACORD AMB LA UNIÓ EUROPEA

La reunió de poble a Encamp de Liberals+Independents ha copsat l’estat d’ànim dels encampadans vers la política comunal i nacional. La trobada ha comptat amb la presència dels consellers generals Jordi Gallardo, Ferran Costa i Josep Majoral; i dels consellers comunals Maribel Lafoz i Jordi Troguet que han repassat l’actualitat política del país, els principals reptes que té la parròquia d’Encamp pels pròxims anys i la posició dels Liberals respecte a la negociació que s’està duent a terme amb la Unió Europea.

Jordi Gallardo ha estat l’encarregat de remarcar el posicionament dels Liberals d’Andorra vers la negociació per l’acord d’associació amb la Unió Europea recordant els 14 punts que defensen els Liberals per “aconseguir que Andorra no surti malparada de les negociacions”. Gallardo ha remarcat la hi necessitat de fer els estudis d’impacte i com pot afectar el país aquest acord, estudis que ha recordat reclamen des del teixit socioeconòmic del país. El president de Liberals d’Andorra ha demanat que “es mantingui l’actual acord duaner per no afectar a gran part de l’economia del país i que és de vital importància que Andorra no accepti perdre sobirania durant les negociacions”.

Per la seva banda, Josep Majoral ha explicat com pot afectar la nova Llei del Sòl als comuns, inclòs el d’Encamp. El text que de moment és un esborrany que “deixa entreveure com el Govern vol centralitzar les competències sobre urbanisme per davant de les corporacions comunals”.

En clau local, Ferran Costa ha fet un repàs als dos projectes que Govern ha previst per la parròquia. Per un costat, s’ha mostrat plenament d’acord amb el trasllat del Ministeri de Cultura a l’hotel Rosaleda, fet que permetrà revitalitzar el centre del poble d’Encamp. Mentre que el projecte per l’antic edifici de Ràdio Andorra encara “arrossega massa dubtes i cal trobar-ne un que aprofiti una construcció singular i impulsi l’economia parroquial”, en aquest sentit Costa ha proposat “que l’edifici aculli les instal·lacions de Ràdio i Televisió d’Andorra”.

El Comú no proposa cap projecte per revitalitzar l’economia encampadana

Els consellers a l’oposició d’Encamp de Liberals+Independents, Jordi Troguet i Maria Isabel Lafoz, han fet un repàs a la feina feta al Comú d’Encamp. Ambdós són nous al càrrec i s’han mostrat esperançats en poder seguir treballant per la parròquia molts anys.

Tant Troguet com Lafoz s’han mostrat sorpresos per la manca de projectes per revitalitzar l’economia encampadana al marc pressupostari presentat per la majoria al Comú. Destaquen que la corporació comunal “només es dedicarà els pròxims 3 anys a arranjar desperfectes i a repintar baranes” i no proposa cap inversió per revertir la situació de declivi econòmic que pateix la parròquia.

Maria Isabel Lafoz ha volgut exposar la problemàtica que viu el Comú d’Encamp amb l’actual plantilla, “mesos després d’haver sol·licitat un organigrama dels treballadors, la corporació encara no ha estat capaç de presentar-lo”. Ha recordat, a més, les irregularitats que afecten alguns treballadors que estan realitzant tasques que per llei estan reservades a persones amb plaça fixa.

Per últim, Jordi Troguet ha qüestionat el pressupost que el Comú d’Encamp destina a macrorevetlles i que s’engloba en el capítol de cultura. “Es destinen milers d’euros a actes lúdics dels quals no se’n té cap retorn econòmic, ja que a les hores que es fan els comerços estan tancats” ha afirmat.

La reunió de poble a Encamp ha aplegat una quarantena de persones a l’hotel Guillem que han pogut debatre i exposar les seves inquietuds amb els consellers generals i comunals de Liberals d’Andorra + Independents.