Desenvoluparem la zona dels cortals

Liberals d’Andorra + Independents a la parròquia d’Encamp proposen desenvolupar la zona dels cortals i ampliar i fer millores als berenadors.

Jordi Troguet: “Les zones dels berenadors, a l’estiu, no poden absorbir la demanda de famílies que volen fer-ne ús”.

Avui, Jordi Troguet i Maribel Lafoz s’han desplaçat fins els berenadors dels Cortals d’Encamp per explicar la problemàtica amb la que es troben durant els mesos d’estiu. Asseguren que aquestes són zones amb una forta demanda per part del públic, sobretot el familiar, i que cal ampliar les possibil·litats d’utilització i millorar-ne els espais.

Per fer aquestes millores i ampliació, els candidats de Liberals d’Andorra + Independents, proposen acomodar berenadors a la zona de Beixalís, on se’n podrien fer de nous perquè, tant gent de la parròquia com els visitants de la zona, puguin fer-ne ús. “Aquesta iniciativa no necessitaria de gaire pressupost. Es tracta d’adaptar petites zones de muntanya amb taules i un lloc acomodat per fer-hi foc amb tota seguretat”, apuntava Troguet.

El que sí han volgut denunciar els candidats, és l’actual estat del sotabosc. Un assumpte que preocupa especialment ja es tracta d’una competència comunal, “Des de l’administració s’hauria pogut netejar aquest sotabosc i haver-ne tingut més cura del bosc, en general, per disminuir el risc d’incendi”, diu Maribel Lafoz, la número dos a la candidatura.

Aquesta iniciativa va lligada al pla de desenvolupament econòmic que Liberals d’Andorra + Independents proposen, a la parròquia, per acostar l’entorn a un turisme excursionista i de muntanya. Per altra banda, també volen treballar conjuntament amb el Comú d’Escaldes-Engordany per fer activitats conjuntes a la zona que comunica amb la Vall del Madriu i també a la zona d’Engolasters.