Liberals d’Encamp vol que sigui la ciutadania la que valori la proposta de compra del Prat Gran

Els consellers comunals de Liberals d’Encamp, Jordi Troguet i Maribel Lafoz, han mostrat la seva disconformitat amb les maneres de fer de Jordi Torres, Cònsol Major d’Encamp, respecte a la possible compra dels terrenys que ocupa el Prat Gran d’Encamp pels quals la corporació comunal paga un lloguer actualment. Critiquen que “no es pot fer a tres mesos d’acabar la legislatura” i aposten per una consulta popular perquè sigui la ciutadania la que decideixi sobre la possible compra dels terrenys del Prat Gran.

Jordi Troguet durant la roda de premsa posterior a la sessió de Comú.

De fet, Jordi Troguet dubta que “el Comú pugui fer-hi front econòmicament”. Recordem que l’operació estaria al voltant dels 38 milions d’euros, tot i que es poden estudiar opcions parcials que implicarien el pagament d’uns 16 milions d’euros aproximadament. A més, Troguet ha ressaltat que “la presentació d’ahir, en la reunió de poble, ens va crear més dubtes” sobre l’operació. Per últim, el conseller liberal és partidari “de fer una consulta popular” perquè siguin els ciutadans els que tinguin l’última paraula sobre una compra d’uns terrenys que comprometria les finances comunals durant molts anys. I en tot cas, és un tema que hauria de tractar l’equip comunal que escollit en les eleccions del desembre, ja que l’operació, en cas de realitzar-se, s’hauria de pagar durant més de 10 anys.

Maribel Lafoz durant la roda de premsa posterior a la sessió de Comú.

Per la seva banda, Maribel Lafoz creu que “Encamp té altres necessitats i altres prioritats i ha d’invertir en altres aspectes, com en la dinamització de la parròquia, que portem quatre anys escoltant al Comú”. A més, ha lamentat que aquest tema es tracti quan queden tres mesos per acabar la legislatura i que l’única opció que es doni sigui “la de caixa o faixa”.