Candidatura nacional

Una altra forma de ser

CANDIDATURA

1- Jordi Gallardo Fernàndez

Jordi Gallardo Fernàndez va néixer a Andorra la Vella el 23 de març de 1976 i té quatre fills. Adjunt de direcció i llicenciat en Història, a les eleccions generals del 2015 va ser escollit conseller general per a la circumscripció nacional. Durant l’última legislatura, ha ocupat el càrrec de president del Grup Parlamentari Liberal i ha format part de tres comissions legislatives. Té una llarga experiència política, lligada sempre a Liberals d’Andorra, havent estat president dels Joves Liberals d’Andorra i secretari d’Organització i essent, actualment, el president de la formació. Ha estat director de Patrimoni Cultural i Política Lingüística (2005-2007) i secretari d’Estat de Política Cultural (2007-2009).

2- Ferran Costa Marimon

Ferran Costa Marimon va néixer a Mataró el 14 de setembre de 1970, està casat i té dues filles. Empresari i lingüista, va ser secretari general de Liberals d’Andorra del 2013 al 2015. Escollit conseller general a les eleccions de l’any 2015, durant l’última legislatura ha estat president de la Comissió Legislativa d’Educació, Recerca, Cultura i Esports, ha format part de la Comissió Legislativa d’Economia i actualment forma part de la Comissió Permanent del Consell General.

3- Eva Maria Lopez Herrero

Eva López Herrero va néixer a Madrid el 20 de març de 1972. Va arribar a Andorra el 1999, es va casar i va tenir dos fills. Al principi, va treballar al Crèdit Andorrà. Posteriorment, al 2003, va entrar com a advocada al Gabinet Jurídic del Govern, i del 2009 al 2012 va ser-ne la responsable. Al 2012 va crear el seu propi despatx professional. Des d’aquell moment, tot i la seva experiència i formació en Dret Administratiu, va diversificar la seva activitat en l’àmbit penal, civil i mercantil, però sempre formant part de l’equip de Liberals d’Andorra com a assessora legal, incorporant-se així al nostre projecte.

4- Laura Mas de la Rosa

Laura Mas de la Rosa va néixer a Escaldes-Engordany el 29 de desembre de 1984, està casada i té una filla. És diplomada en Treball Social per la Universitat de Lleida i exerceix com a treballadora social des de fa 10 anys a l’Administració pública. Ha viscut la política des de petita, ja que el seu pare era polític i militant de Liberals d’Andorra. Fortament arrelada a les tradicions de la parròquia d’Escaldes-Engordany, forma part de l’Esbart Santa Anna des de fa 30 anys. La seva principal afició és passar temps amb la família i els amics, i ha debutat en el món de la política com a candidata a les eleccions generals d’enguany.

5- Eva París López

Eva París López va néixer el 29 de setembre de 1980 a Sant Julià de Lòria, està separada i té una filla. Es va formar en BEP de Comptabilitat i posteriorment va realitzar el grau superior d’Educació Infantil. Actualment treballa com a col·laboradora educativa a l’Escola Francesa. Va ser consellera de Social al Comú de Sant Julià de Lòria el 2015 i va ser candidata a les eleccions comunals d’aquell any.

6- Domenec Bascompte Grau

Domènec Bascompte Grau va néixer el 14 de setembre de 1963 a Escaldes-Engordany. Llicenciat en Geografia i Història per la Universitat de Barcelona, va estar treballant durant 20 anys a l’Arxiu Nacional d’Andorra i ara és l’arxiver del Comú de Canillo. És l’autor del llibre Diplomatari de la Vall d’Andorra, segle XVII i de nombrosos articles d’història d’Andorra en publicacions i revistes especialitzades.

7- Jessica Gastó Sánchez

Jèssica Gastó Sánchez va néixer el 14 de març de 1990 a Barcelona, està casada i té una filla. Actualment exerceix de tècnica superior en imatge per al diagnòstic a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell i al Centre Mèdic Traumaneu. És coneguda pel seu esperit liberal, amb una personalitat marcada, transparent i altruista. Molt perfeccionista i directa, només entén una manera de fer les coses, que és fer-les bé! És una apassionada dels seus i de la seva terra, Andorra, i lluita per les causes justes.

8- Reshma Harish Punjabi

Reshma Punjabi va néixer el 3 de maig de 1985. Graduada en Psicologia i en Ciències de l’Educació, ha treballat tant al sector privat com al públic, sempre en àrees vinculades al món del desenvolupament personal i professional, la formació, l’educació i l’ensenyament superior. Disposa d’un màster en Direcció d’Empreses, un postgrau en Direcció Bancària i actualment està cursant un màster en Avaluació i Gestió de la Qualitat en l’Educació Superior. També està immersa en un projecte d’emprenedoria amb impacte social relacionat amb la difusió cultural d’Andorra.

9- Èric Alguacil Molné

Èric Alguacil Molné va néixer el 20 de maig de 1973 a Escaldes-Engordany, està casat i té un fill. És llicenciat en Dret per la UNED, té un DEA en el programa de doctorat de Dret Penal i Criminologia de la UNED i un postgrau en Dret Andorrà per la Universitat d’Andorra. Va treballar com a funcionari de Policia des del 1992 fins al 2015. Va començar com a agent. Posteriorment, va ocupar càrrecs de responsabilitat dins el Cos de Policia i també dins les organitzacions sindicals policials. Els darrers temps va exercir el càrrec de sotsoficial de Primera Classe i va ser cap del Departament de Recursos Humans. Actualment, des de l’any 2015, exerceix d’advocat i, des del 2017, està vinculat a Liberals d’Andorra, primerament com a simpatitzant i ara com a afiliat.

10- Leticia Teixeira da Silva

Letícia Teixeira da Silva va néixer el 27 de gener de 1993 a Andorra la Vella. Va estudiar dos anys de Ciència Política i Relacions Internacionals a Portugal. Actualment està millorant el seu anglès per poder finalitzar la llicenciatura en Llengües i Relacions Internacionals. Ha fet l’estada professional al Ministeri d’Afers Exteriors d’Andorra durant tres mesos i treballa al Servei de Tràmits del M. I. Govern d’Andorra.

11- Natalia Caelles Jove

Natàlia Caelles Jové va néixer el 28 de novembre de 1968 a Tremp (Lleida) i té un fill. Va estudiar Administració i Informàtica al Lycée Comte de Foix. Afiliada al Partit Liberal i secretària del Comitè Parroquial d’Encamp des de l’any 2015, és una enamorada d’Andorra i de la seva família.

12- Carles Acosta Sabio

Carles Acosta Sabio va néixer el 29 de juny de 1994 a Andorra. És auxiliar d’infermeria i educador infantil i actualment treballa com a col·laborador educatiu. Les seves aficions són l’esport, la música i la cultura general. Des del 2015, està vinculat activament al Comitè Liberal d’Escaldes-Engordany. Aquell any va formar part de la candidatura parroquial a les eleccions comunals.

13- Sonia Diago Calafell

Sònia Diago Calafell va néixer el 2 de juliol de 1973 a Sabadell. Fa 32 anys que viu a Andorra i es defineix com una andorrana orgullosa del seu país. És entrenadora nacional de gimnàstica rítmica, instructora de zumba i coordinadora de personal esportiu. Ha estat sempre simpatitzant de Liberals d’Andorra. Les seves aficions són el ball, la música i tot allò relacionat amb la dansa. És feliç quan pot encomanar el seu somriure i la seva inesgotable energia positiva a tothom qui l’envolta.

14- Maria Bringué Pifarré

Maria Bringué Pifarré va néixer el 24 de gener de 1936 a la Vall de Boí. L’any 1963 es va casar amb un andorrà i va venir a viure a Andorra. És militant del nostre partit des que fou creat. Té dos fills i quatre nets, que viuen a Andorra. Ha dedicat tota la seva vida a la feina i a la família. Va començar a treballar a la Clínica Meritxell, com a auxiliar d’infermeria, el mateix dia que la van inaugurar l’any 1971, fent el torn de nit per poder conciliar la vida laboral amb la familiar. Cinc anys més tard, va obrir la seva pròpia empresa, amb el seu germà i la seva cunyada, una agència immobiliària a la que va dedicar 40 anys de la seva vida. Es va jubilar als 75 anys i des d’aleshores es manté activa ocupant-se de la casa i passant tot el temps que pot amb la seva família, especialment amb els seus nets, que són la seva alegria.

SUPLENTS

1- Cristian España Muñoz

Cristian España Muñoz va néixer el 16 de febrer de 1980 a Escaldes-Engordany. Va cursar els seus estudis a Andorra. És funcionari de Policia des de l’any 2006, va formar part de la Unitat de Grups Especials i del Grup d’Elit de la Policia d’Andorra. Actualment té una excedència i es dedica professionalment al món del motociclisme, representant Andorra mundialment. Debuta a la política amb Liberals d’Andorra en aquestes eleccions generals.

2- Estefania Troguet Torres

Estefania Troguet Torres va néixer a Encamp el 25 de maig de 1992 i és soltera. Va fer un BTS en Gestió d’Empreses al Lycée Comte de Foix. És una enamorada de la muntanya i del país, així que segueix estudiant per aconseguir totes les titulacions possibles en muntanya i esquí. Actualment és entrenadora d’esquí a l’Esquí Club d’Ordino-Arcalís. És una persona molt polifacètica, tot i que encara el seu futur cap a l’alpinisme i l’alta muntanya. Ha viatjat per tot el món caçant cims i guanyant alçària, començant per muntanyes de 4.000 m i fent-ne de gaire bé 7.000. Segueix amb reptes ambiciosos, que van creixent dia rere dia.

3- Lluis Cantos Ulrich

Lluís Cantos Ulrich va néixer el 20 d’agost del 2000 a Escaldes-Engordany. És membre de la Secció Jove de Liberals d’Andorra des del desembre de 2017 i actualment està cursant un Batxillerat Professional al Centre de Formació Professional d’Aixovall. És un jove compromès amb la política andorrana i té ganes de treballar per convertir Andorra en un país d’oportunitats per a tothom. Creu que els joves han de treballar perquè l’Administració pública sigui més transparent i responsable, basant-se en un model liberal per enfortir el sistema econòmic i social del país.