Víctor Pintos lamenta la "total descoordinació" entre el Comú i Govern a l'edifici 'Interceus'

El conseller comunal liberal de Cd’I+Ld’A a Andorra la Vella, Víctor Pintos, ha preguntat en la sessió de Consell de Comú d’aquest dijous a la tarda sobre l’edifici Interceus i més concretament sobre la subhasta de la terrassa que recentment va fer Govern, el passat 6 de març. Les preguntes de Pintos han servit per posar de manifest que la corporació comunal no va ser avisada per Govern que la coberta de l’edifici es treia a subhasta.

De fet, Pintos ha lamentat “la total descoordinació” entre el Govern i el Comú d’Andorra la Vella en aquest tema, “tot i ser del mateix partit” ha apuntat. El conseller comunal de la minoria creu que s’ha perdut “una oportunitat important” per millorar l’accés a Ciutat de Valls des de Príncep Benlloch i s’ha mostrat sorprès que des de la majoria no es sabés que l’edifici Interceus disposa d’un ascensor que podia arribar fins a la coberta i que “amb la corresponent adequació” s’hagués pogut reconvertir en ascensor públic. Pintos ha volgut remarcar que “com a mínim si no s’hagués venut, s’hauria pogut estudiar la possibilitat d’habilitar aquest accés transversal”, una opció llargament reivindicada pels veïns.

Pintos reclama l’estudi sobre la falta d’aparcament

El conseller comunal liberal ha exposat durant la sessió de Consell de Comú que “no se’ns ha fet arribar l’estudi sobre les places d’aparcament que falten”. Aquest estudi apunta que Andorra té una mancança de 8.000 places d’aparcament. Durant la sessió de Comú s’ha pogut saber que el treball es basa en un estudi del 1988, revisat l’any 1992, i actualitzat aquest any pels serveis tècnics d’Urbanisme del Comú. En aquest sentit, Pintos ha denunciat que “no n’hi ha cap d’informe. És antic i diuen que l’han actualitzat però nosaltres no l’hem pogut veure”. Recordem que el suposat informe l’ha fet servir la majoria per rebaixar les taxes als propietaris que construeixin edificis destinats en com a mínim un 70% a acollir places de pàrquing.