Víctor Pintos critica la licitació "atípica i poc habitual" de l'embelliment de l'avinguda Meritxell

El conseller comunal de Cd’I+Ld’A Víctor Pintos ha criticat durament el tipus de licitació que es farà de les obres d’embelliment de l’avinguda Meritxell que aquest dijous a la tarda el Comú d’Andorra ha presentat en una sessió extraordinària. Pintos considera que el sistema de licitació, que la mateixa majoria cataloga com “atípic i poc habitual”, no garanteix la millor gestió dels recursos econòmics comunals.

La licitació proposada i aprovada, només per la majoria, divideix els treballs d’embelliment de l’avinguda Meritxell en quatre trams. Les empreses es poden presentar a tots els trams però la que guanyi un dels trams no serà escollida en cap dels altres tres. Aquest fet, alerta Víctor Pintos, pot derivar en el fet que “l’empresa que faci la millor oferta per dos o tres trams només acabi fent un d’aquests, sent eliminada de la licitació en la resta de trams” i ha afegit  “això és, sense cap mena de dubte, un perjudici per les arques comunals, ja que el Comú acabarà pagant més per ofertes que poden no ser les millors” i ha conclòs que “aquest mètode de licitació no busca el preu cert de l’obra i acabarà perjudicant el comú i els ciutadans”.


Termini d’execució d’obres “utòpic”

Un altre dels aspectes del plec de bases de l’embelliment de l’Av. Mertixell que preocupa a Liberals d’Andorra és el termini d’execució dels treballs fixat en 4 mesos. Segons la majoria les obres haurien d’acabar el 3 d’agost. Víctor Pintos ha titllat “aquest termini d’utòpic”, ja que ha apuntat “s’ha de reformar un quilòmetre lineal d’avinguda dividit en 4 trams, on intervindran com a mínim 4 empreses diferents  amb els reptes logístics que això suposa. A més, no sempre es podrà treballar simultàniament en els sectors adjacents”.