Pintos proposa establir un topall per evitar els encariments ‘desproporcionats’ dels concursos públics

El conseller liberal Víctor Pintos ha proposat, durant la sessió de Consell de Comú d’Andorra la Vella celebrada aquesta tarda, que la corporació comunal estudiï establir un topall als concursos públics a partir del qual es pugui declarar deserta la convocatòria.

La proposta de Pintos ha arribat durant el debat de la proposta d’adjudicació del concurs nacional relatiu als treballs d’obtenció de dades i creació de la cartografia cadastral rústica i urbana del Comú d’Andorra la Vella. A aquest concurs només s’ha presentat una oferta que excedeix amb escreix el preu que s’havia estimat. Davant d’aquest fet, Pintos ha proposat que “seria bo que ens marquéssim un percentatge d’alça a partir del qual poguéssim analitzar la desproporcionalitat de l’oferta”, seguint l’exemple “dels plecs dels concursos de Govern que més enllà del 20% de les ofertes base poden fer que es declari desert el concurs”.

Víctor Pintos ha indicat que “aquesta proposta és un plantejament que apunto per temes futurs davant la situació complicada que ens hem trobat” en aquest concurs i recentment en la reforma de l’avinguda Meritxell. El conseller liberal s’ha refermat en què “cal plantejar una línia vermella a partir de la qual, es doni la possibilitat de declarar desert els concursos amb ofertes desproporcionades”.

Des de la majoria s’ha justificat l’adjudicació dels treballs per elaborar el cadastre, malgrat l’augment del cost previst inicialment, “en ser d’una certa urgència, ja que som l’última parròquia en iniciar-lo”. Tot i això, Pintos ha indicat que “en un concurs públic sempre és desitjable la concurrència de més d’una empresa perquè aquest sigui efectiu”.