Pintos cataloga l’acord amb FEDA per la xarxa de calor de “banal, superficial i poc treballat”

El conseller comunal Víctor Pintos creu que l’acord del Comú d’Andorra amb FEDA per a la construcció d’una xarxa urbana de distribució de calor “és molt millorable” i ha criticat les presses de la majoria per aprovar-lo, ja que “no creiem que sigui correcte que es porti a consell de Comú una ratificació d’un conveni que l’han firmat a corre-cuita i que entenem no s’ha treballat”.

Pintos ha explicat que “l’acord amb FEDA és un acord de mínims i tenim indicis raonables per creure que les tarifes podrien estar per sota del 20% del que són les tarifes minoristes”. Actualment, el conveni recull que el preu que haurà de pagar el Comú pel kWh de calor és el que estigui vigent com a tarifa minorista. Per aquest motiu, Pintos s’ha mostrat molt preocupat per uns pactes “superficials, banals i molt millorables” que no s’acaben de concretar en el conveni que avui s’ha aprovat.

El conseller liberal ha remarcat, però, que “disposar d’una xarxa urbana de calor és una cosa bona per a la parròquia però que els condicionants de l’acord no són bons ni per la parròquia ni pel Comú”. L’acord contempla que fins a 2.000 llars d’Andorra la Vella puguin tenir accés a la xarxa urbana de calor, a més del Complex Esportiu Serradells i edificis administratius.

És precisament als Serradells per l’elevat consum energètic que té la instal·lació que Víctor Pintos assegura que s’haurien d’haver aconseguit unes condicions més favorables i acusa l’equip comunal d’haver cedit a les pressions de FEDA i el Govern tancant un acord poc beneficiós per a la parròquia. En aquest punt, i davant de la postura de la Cònsol Major defensant l’acord com una mostra “de la bona gestió comunal”, Pintos li ha etzibat que “no ens vengui aquest acord com una meravella de gestió perquè no ho és”, per acabar la seva intervenció amb una cita irònica, ja que el conveni és sobre la xarxa de calor urbana, “Sra. Cònsol vostè voldria fer-nos posar mitjons de llana a l’estiu però no ho aconseguirà”.