Per a què els joves s'impliquin amb la parròquia

El candidat de Cd’i + Liberals d’Andorra per Andorra la Vella, Victor Pintos, acompanyat dels membres més joves de la llista, Jordi Cabanes, Claudia Cornella i Yael Carames, han presentat avui propostes i reflexions al voltant dels punts en què Comú i joves poden construir una relació enriquidora per a tots dos. També han aprofitat per a presentar les propostes en matèria de cultura. Alguns dels joves d’Andorra, que han realitzat un vídeo promocional en què expressen el que esperen del Comú, han participat també en aquesta reunió, que s’ha celebrat a l’espai de la Central.

Victor Pintos ha reafirmat la voluntat de seguir donant el màxim suport al jovent, motivar als joves emprenedors a continuar desenvolupant propostes i millorar iniciatives empresarials beneficioses per a la nostra comunitat. Pel que fa l’àmbit cultural, Victor Pintos ha recordat que Andorra la Vella ha estat nomenada Capital de la Cultura Iberoamericana per al 2016. “Això es de vital importància a l’hora de parlar d’Andorra a nivell internacional- ha dit- i per tant, seguirem apostant per activitats culturals, donant suport als col·lectius i associacions amb seu a la parròquia”.

Jordi Cabanes ha entrat més al detall de les propostes concretes que porten en el programa Cd’i + Liberals d’Andorra, destacant especialment que mantindran, per als joves emprenedors, les ajudes que exoneren els dos primers anys de la creació dels seus negocis, i també garantirà les subvencions que els són indispensables per a començar noves activitats o negocis. Des de l’espai de la Central, Cabanes ha reafirmat que “Seguirem apostant en espais de trobada on es puguin desenvolupar i compartir les seves idees, guiats i supervisats per especialistes del Comú” i ha posat molt èmfasi en oferir una total col·laboració al joves per trobar formes de participació i diàleg amb el Comú. Ha dit que continuaran donant suport a les iniciatives que surtin de la Taula de Joventut, amb propostes com la Gimkana’t 7 bandes, Festa de la Joventut, Guia Informa’t, entre altres. I ha anunciat que apostaran per “la creació de la Festa de la Joventut, on els joves tindran l’oportunitat de compartir amb nosaltres les seves inquietuds. I on també donarem suport a les diverses activitats que vulguin desenvolupar a la parròquia”.

Els joves són un gran col·lectiu per a qui també preveuen crear un programa d’inserció laboral, i continuaran amb el projecte de formació amb els joves desocupats. Les dos candidates més joves de la candidatura Cd’i i Liberals d’Andorra, Yael Carames i Claudia Cornella han intervingut parlant de la necessitat de seguir oferint actes culturals i millorant la representació internacional d’Andorra, ja que ha dit Yael Carames “es apostar per una identitat de país, amb l’objectiu de que aquella persona Andorrana se senti encara més orgullosa de ser Andorrana, i per als que venen de fora, que puguin veure i sentir la riquesa cultural de la nostra comunitat”. I ha afegit “no som un país ampli en extensió, però si que volem ser un país amb amplis valors”. Claudia Cornella ha insistit en que “volem obrir un espai en el que els joves que estan avui amb nosaltres, compromesos en la parròquia, siguin també els protagonistes. Volem demanar-los que comparteixin amb nosaltres les seves opinions, les seves propostes i idees que voldrien que donéssim suport”.

En acabar la roda de premsa, els membres de la candidatura de Cd’i i Liberals d’Andorra, han compartit amb l’equip del Servei de Joventut de La Central una estona de conversa per aprofundir en els serveis que ells donen als joves i els han garantit que La Central no es desplaçaria a cap altre lloc, al mateix temps que s’han mostrat disposats a posar els recursos necessaris per a seguir fent aquesta tasca tan important de cara als joves.