Més de mil veïns participaran en la prova pilot de recollida selectiva

Foto: Comú d'Andorra la Vella / Tony Lara

Més de 1.000 veïns de la parròquia d’Andorra iniciaran la prova pilot de recollida de residus porta a porta. La nova proposta es durà a terme al barri residencial del Cedre de Santa Coloma, on es distribuirà de forma gratuïta a 514 llars els paquets de bosses de diferents colors per classificar els residus.

El conseller de Sostenibilitat i Innovació, Gerard Estrella, ha destacat la importància de la col·laboració ciutadana per garantir el bon funcionament d’un sistema de recollida que es podria estendre a altres zones de la parròquia. En aquest sentit, “la prova pilot implicarà un canvi d’hàbits en el reciclatge de residus que repercutirà en una millora del dia a dia d’una parròquia que avança per ser més sostenible”, ha assegurat Estrella.

Foto: Comú d’Andorra la Vella / Tony Lara

 

Així mateix, des d’avui, els veïns dels sis carrers objecte de la prova poden adreçar-se al magatzem comunal del Cedre per resoldre els seus dubtes i recollir de forma presencial els paquets de bosses corresponents. El Comú d’Andorra la Vella també ha posat a disposició el número 730 010 per resoldre els dubtes telefònicament.

En total es preveu que es reparteixin 63.000 bosses per dipositar el residu sòlid urbà i més de 15.000 de cada color per reciclar vidre, envasos, paper i cartó.