Liberals considera una "operació de maquillatge" l'acord del Comú d'Andorra sobre les transferències

Liberals d’Andorra (Ld’A) a Andorra la Vella ha votat en contra de l’acord del Consell de Comú en relació amb la revisió del model transferències. El conseller comunal Víctor Pintos ha lamentat que “tot sigui una operació de maquillatge” de la majoria després que de bon principi els set comuns del país acceptessin el topall dels 55 milions d’euros de transferències.

Pintos creu que si el Comú d’Andorra la Vella hagués lluitat pels interessos de la parròquia des de l’inici de les negociacions, “no hagués acceptat el límit de 55 milions d’euros a les transferències, ja que amb la llei actual podria arribar fins als 68”. El conseller liberal ha remarcat que “l’última informació que teníem per part de la majoria era que els set comuns havien acceptat el límit de 55 milions” i ha lamentat que “ara que no estan d’acord amb el repartiment busquen el nostre suport per un acord unilateral del Comú sobre transferències” tot remarcant que “hem tingut una participació nul·la en aquest afer”.

El nou pont de la Comella i la despesa del SAD “l’ha de pagar Govern”

El Consell de Comú d’Andorra la Vella també ha aprovat, aquest dijous, el concurs per adjudicar els treballs de construcció d’un pont sobre el riu de la Comella a la CS-101 PK 0+320. La coalició de Cd’I+Ld’A ha donat suport però amb una condició “que el Comú es comprometi a reclamar l’import de l’obra a Govern”, ja que han indicat que “la carretera dona accés a una instal·lació nacional que és el forn incinerador”. Des de Cd’I+Ld’A s’ha volgut deixar clar que “l’obra no seria necessària si no s’hagués d’adaptar a la gran quantitat de camions que circulen per la carretera de la Comella per portar les deixalleries al forn”.

Els dos consellers de Cd’I+Ld’A també han votat en contra del crèdit extraordinari en motiu de la reestructuració del Servei d’Atenció Domiciliària (SAD). Tant Víctor Pintos com Jordi Minguillón creuen que “aquesta despesa l’hauria d’assumir Govern” després que l’executiu es comprometés a pagar el personal del SAD a partir del mes de juliol. Alhora lamenten que el Comú “es vegi obligat a demanar un crèdit extraordinari per una despesa que ja no és competència seva i que, per tant, ja no havia computat al pressupost comunal”.