Idees en comú per un comerç amb empenta

Jordi Minguillón i Victor Pintos, acompanyats d’altres membres de la candidatura de Cd’I i Liberals d’Andorra han presentat aquest mati les propostes de la coalició en l’àmbit del comerç. Jordi Minguillón ha reconegut la importància del comerç a la parròquia afirmant que “Andorra la Vella és un dels centres comercials, a l’aire lliure, més importants del sud d’Europa i, per tant, motor comercial del país”.

Ha ratificat que el Comú ha treballat aquests darrers anys per aconseguir trobar espais de diàleg amb els diferents representants de l’àmbit empresarial i comercial, i ha reconegut que segurament encara “hem de fer més. I quan dic més em refereixo a que ja no sols els hem d’escoltar nosaltres i hem de ser receptius a les seves inquietuds. També cal que s’escoltin entre ells, que intercanviïn opinions, necessitats i propostes, dons no és fàcil arribar a solucions consensuades”.

Ha posat com a exemple, la demanda de fer peatonal l’Avinguda Meritxell, confirmant que en aquesta via es restringirà la circulació de vehicles els dies de màxima afluència de visitants. “Creiem que és una proposta assenyada, factible i necessària. I que, a més, satisfà moltes de les expectatives que tenen els comerciants d’aquesta zona. Perquè n’hi ha molts, i ho tenim ben clar, que no acceptarien una prohibició total del tràfic de cotxes en aquest carrer durant tots els dies”, ha dit.

També ha confirmat que estan disposat a estudiar la possibilitat de traslladar la zona per a vianants a la resta de l’avinguda Meritxell en consens amb els veïns i comerciants. Ha destacat que una de les propostes del programa es seguir mantenint un diàleg obert i constructiu amb el sector, per buscar el consens. “Consens, això és el que volem. Nosaltres escoltem i escoltarem….. però també s’han d’escoltar entre ells i entre tots hem de trobar la solució que generi menys inconvenients a tothom, o diguem-ho d’una altra forma, la que beneficií a més implicats”.

Ha posat èmfasis en tres accions que duran a terme si els ciutadans els fan confiança i que passen en primer lloc per encomanar un Pla estratègic per al desenvolupament econòmic, social i cultural; després per a seguir promovent accions de dinamització amb la complicitat del sector privat, amb l’objectiu que reverteixin també en altres nuclis de la parròquia com Santa Coloma. I finalment, mantenir una col·laboració activa amb Andorra Turisme Sau i la resta de corporacions locals per implantar el Pla estratègic de turisme de compres a Andorra.

La candidatura de Cd’I i Liberals d’Andorra ha presentat una acció que es desenvoluparà al llarg de la tarda-vespre d’aquest divendres, aprofitant la celebració de la “shopping night” al passatge Biscariet. Instal·laran una taula on es convidarà a respondre a una enquesta sobre el comerç a Andorra. Sota la pregunta “T’agrada el comerç d’Andorra?”, convidaran a locals i visitants a opinar i fer suggeriments respecte al comerç de la capital. Els resultats de la mateixa es donaran a conèixer el divendres abans d’acabar la campanya electoral.