Idees en comú per l’esport a Andorra la Vella

VICTOR PINTOS: “Des de la candidatura de Cd’i + Liberals d’Andorra creiem que l’esport és fonamental per a la promoció de la salut i el benestar de les persones. Andorra la Vella és i ha de continuar sent capdavantera en la pràctica de l’esport per a totes les edats”

JORDI CABANES: “Garantirem les subvencions a les entitats i intentarem recuperar les inversions que es van reduir”

Els candidats de Cd’i + Liberals d’Andorra, Victor Pintos, Jordi Cabanes i Gerard Estrella han visitat avui l’exposició de l’ECA dels 70 anys d’esquí a Andorra, i han aprofitat per presentar les seves propostes en l’àmbit esportiu.

Victor Pintos ha ressaltat que l’esport és fonamental per a la salut i ha destacat tres pilars fonamentals sobre els que es basa la seva proposta en l’àmbit esportiu:
1-Andorra la Vella és i volem que ho segueixi essent , una parròquia capdavantera en esports.
2-S’han d’aprofitar les instal·lacions esportives que tenim, de primer nivell, mantenir- les i millorar-les i aquestes ens han de permetre posicionar-nos com a referent de destinació esportiva d’alt nivell.
3-Promourem l’esport de base pels infants i els joves.

Jordi Cabanes, per la seva part, ha confirmat que garantiran les subvencions a les entitats i clubs esportius, com l’ECA, que és una entitat emblemàtica amb la seva llarga tradició en front de la promoció de l’esquí al nostre país. Ha recordat que 22 clubs gaudeixen de les subvencions. També ha destacat com a proposta primordial, la voluntat de crear diferents circuits esportius (Verd, Groc Vermell), perquè la pràctica de l’esport sigui accessible a tots els ciutadans de la parròquia: Serradells, Alberg i Santa Coloma -La Margineda.

Ha dit que, conjuntament amb el Departament de Social, continuaran apostant per les activitats durant els períodes de vacances escolars garantint la qualitat de les activitats d’Esports d’Estiu. Ha recordat que han comptat amb més de 1000 nens inscrits en a questes activitats.

Finalment, el candidat Gerard Estrella, ha explicat que una de les actuacions importants en aquest àmbit és la inversió en el Centre Esportiu dels Serradells, que té com a objectiu millorar les instal·lacions i convertir-lo en un centre energèticament eficient. Ha concretat que les obres que s’hi ha fet, i que ja estan a punt de concloure, s’han centrat en la piscina, la coberta i el sostre, algunes parts annexes i la seguretat en general de les instal·lacions.

La voluntat de Cd’i + Liberals és continuar mantenint i millorant les instal·lacions de Serradells que ha recordat, tenen més de 4.000 abonats.
Ha ressaltat que un objectiu prioritari és tanmateix promoure el Centre Esportiu dels Serradells com a destí d’estades esportives d’alt nivell i turístiques. I ha assenyalat que ja és el que està passant actualment amb la piscina olímpica, que acull estades de nedadors olímpics internacionals.