Idees en comú per gestionar amb rigor els diners de tots

Jordi Minguillón: “Hem gestionat les finances del Comú amb rigor i eficàcia, i aquesta és la nostra proposta pels propers quatre anys: seguir reduint l’elevat deute que vam trobar i fer-ho mantenint les inversions i la millora de la qualitat de vida dels nostres ciutadans”

Victor Pintos: “La gestió econòmica ha estat un dels punts en els que podem parlar d’una coincidència total de programes entre Cd’i i Liberals d’Andorra”

Jordi Minguillón i Victor Pintos, candidats per Cd’i i Liberals d’Andorra han explicat el seu projecte de gestió de les finances del Comú pels propers quatre anys. Després de trobar-se al Comú un deute de 61 milions d’euros, els darrers quatre anys han aconseguit reduir-lo en 15 milions i al mateix temps han fet una inversió de 12 milions. Jordi Minguillón va explicar que ha estat possible gràcies a treballar amb seny, amb un bon control de la despesa i prioritzant projectes.

La proposta del futur és clara: seguir rebaixant deute, però també invertint entre 4,5 i 5 milions d’euros per a projectes prioritaris a la parròquia. “En uns anys difícils econòmicament i amb el pes del deute que volíem eixugar, que ens suposava un llast, hem aconseguit no disminuir la qualitat dels serveis als nostres ciutadans”, va dir Minguillón. Va avançar que un dels projectes prioritaris és el de seguir treballant en les obres del pla hidrològic de Santa Coloma per evitar al màxim el risc d’inundacions.

Ha recordat també que els que acusen al Comú de no haver invertit prou, ho fan des del profund desconeixement de les finances comunals, que disposen del pressupost que disposen i no es poden fer miracles.

Ha remarcat el caràcter social de la despesa del Comú, posant com exemple que les escoles bressol tenen fins a un 80% de subvenció pels usuaris, que assumeix el Comú.

Per la seva part, Victor Pintos ha recalcat que “les propostes que presentem són propostes possibles, que encaixen en l’eix econòmic, social i de progrés. Treballarem per una parròquia compacta que ens ofereixi, a partir de mesures de recuperació i reactivació, un entorn urbà d’oportunitats”.

També ha dit que la gestió econòmica ha estat un dels punts claus de l’alianza de Liberals amb Cd’i, a partir de l’exigència de gestionar els diners de tots i fer-ho sense pujar la pressió fiscal. “La gestió econòmica ha estat un dels punts en els que podem parlar d’una coincidència total de programes entre Cd’i i Liberals d’Andorra. Si he de reforçar algun dels missatges que ha passat el Jordi Minguillón vull parlar de la voluntat i la capacitat de fer una gestió econòmica, acurada, rigorosa i austera.”