Idees en comú per embellir i fer més acessible la parròquia

Els candidats de Cd’i i Liberals d’Andorra s’han trobat avui a la Plaça Lidia Armengol, una de les més recents i emblemàtiques de la parròquia, com a mostra del que defensen en el programa en l’àmbit de l’urbanisme i les infraestructures. “Aquesta plaça és una mostra de com volem que sigui la nostra parròquia, de com des del Comú actual entenem que hem de treballar per a facilitar la mobilitat de la gent –amb ascensors, escales i rampes- i com posem l’urbanisme al servei de l’embelliment i la imatge de la parròquia”.

Per Jordi Minguillón, parlar d’urbanisme i d’infraestructures és parlar de transformació progressiva, sostenible i sostinguda de la parròquia d’Andorra la Vella. És per això que la planificació que proposen és harmoniosa i participativa.

Minguillón va afirmar que és de vital importància donar continuïtat al POUP (Pla d’Ordenació i Urbanisme Parroquial d’Andorra la Vella), ajustant el creixement urbanístic a l’actual Andorra la Vella, Santa Coloma i Margineda.

Ha citat com accions a les que donaran continuïtat, les inversions en la millora de les xarxes separatives, el manteniment del Parc Central com a pulmó verd d’Andorra la Vella, mitjançant el Pla Especial i les negociacions amb els propietaris per condicionar les voravies de la parròquia, amb criteris d’accessibilitat i mobilitat.

També ha presentat els nous projectes que impulsaran, entre ells i com a prioritaris, ha citat la construcció d’unes escales per a comunicar Prada Motxilla amb l’Avinguda Santa Coloma i també la connexió de l’Av. Príncep Benlloch amb la zona de Tobira mitjançant l’ascensor de la Quirola.

Ha parlat tanmateix de la concessió de la construcció i explotació d’un aparcament sota la zona verda del Parc Central i d’altres obres de curt i mig termini per a què Andorra la Vella i Santa Coloma siguin una parròquia accessible (assolint els objectius de la Convenció de les Nacions Unides sobre els drets dels discapacitats).

Un altre dels punts en els que la candidatura de Cd’i i Liberals d’Andorra posarà l’accent és en la millora de l’enllumenat públic instal·lant lluminàries LED d’alta eficiència energètica i en el procés d’embelliment i desenvolupament urbanístic homogeni i coherent de tots els barris de la parròquia.