Idees en comú pel Medi Ambient i el Patrimoni Natural

Els candidats de Liberals d’Andorra + Independents, Jordi Troguet, Maribel Lafoz i Alain Arias han presentat les seves propostes en relació al Medi Ambient i el Patrimoni Natural.

La candidatura aposta per potenciar el patrimoni natural i agrícola i el medi ambient entre altres iniciatives i asseguren que en cas que sortissin elegits promourien altres tipus de cultius a la parròquia i oferirien un programa d’ajuda a la pagesia.

Segons ha explicat el candidat a la pagesia, Alain Arias, “crearem la ruta dels Orris i les Carboneres per recuperar una part de la història de la parròquia que alhora serveixi com a atractiu turístic”.

Entre altres, també s’han criticat les mesures acordades entre el govern i l’actual Comú per evitar accidents amb el bestiar que peix al port d’en Valira. “Nosaltres farem les gestions necessàries perquè el port d’en Valira es tanqui des d’on comença el propi terreny d’Encamp, a les bordes d’en Valira, fins el turó d’en Valira, al costat del Pas de la Casa”, argumenta Arias, “aquesta zona – diu – fins hi tot s’hauria de tancar”.

La candidatura entén que en un país de muntanya com Andorra la qualitat de vida i l’economia està estretament lligada a l’entorn, el medi natural i el patrimoni.