Cd’I+L’A posen el crit al cel pel “desorbitat encariment” de l’embelliment de Meritxell

Les obres d’embelliment de l’avinguda Meritxell seran “de sortida un 40% més cares del que preveia el plec de bases” ha denunciat Víctor Pintos durant la sessió del Comú d’Andorra la Vella que s’ha celebrat aquest dimecres a la tarda.

El conseller liberal ha qüestionat “les formes” de com la majoria ha portat tot l’assumpte de l’embelliment de la principal zona comercial de la parròquia i li ha recordat a la Cònsol Major, Conxita Marsol, que “hi ha altres maneres de fer aquesta reforma, no només la que vol la majoria”. Les intervencions de Víctor Pintos, que han arribat a alterar sensiblement a Marsol, s’han centrat en el sobrecost d’una obra que “haurem de pagar tots els ciutadans de la parròquia” i s’ha mostrat preocupat per l’adjudicació d’urgència que s’ha de fer d’un dels trams perquè “la majoria no posa un estimatiu al plec de bases però aprovisiona un 66% que en el concurs que ha quedat desert”. El conseller liberal ha indicat que del cost previst inicialment per aquest tram d’1,6 milions d’euros s’ha passat als 2,8 milions d’euros pel nou concurs de caràcter urgent.

Per la seva banda, Jordi Minguillón, conseller de Cd’I+L’A, en declaracions als mitjans de comunicació ha emplaçat a la majoria a ajornar els treballs, “si no surt, s’atura, es torna a estudiar el projecte i es pot optar per altres opcions com fer-lo per trams i no tots alhora”. Minguillón s’ha mostrat molt crític amb l’actitud de la Cònsol Major “de voler tirar endavant, sigui com sigui, i contra tot”, però ha volgut deixar clar que si el projecte continua “resarem perquè en 4 mesos s’acabin les obres” per evitar allargar les molèsties als ciutadans, turistes i locals comercials de la zona.

 En contra que l’Alberg de la Comella s’usi per benefici d’un privat

Els dos consellers de Cd’I+L’A han votat en contra de la proposta d’adjudicació del concurs nacional per a la concessió de l’Alberg de la Comella. Jordi Minguillón ha lamentat que “un edifici que feia el seu servei, que és de tots els ciutadans i que ha costat 3,5 milions d’euros a les arques comunals, s’adjudiqui a un privat perquè faci negoci per un preu irrisori, uns 40.000 euros anuals”.