Andorra la Vella té l'aigua de millor qualitat del Principat

Els candidats de Cd’i i Liberals d’Andorra han brindat avui amb aigua d’Andorra la Vella a la captació de la Birena per celebrar la bona qualitat de l’aigua de la capital del país i posar en valor la nova planta de tractament d’aigua potable.

Victor Pintos, Jordi Cabanes, Gerard Estrella i Clàudia Cornellà han compartit amb la premsa una visita a la nova planta de tractament, que ha d’entrar en funcionament en breu. Jordi Cabanes ha explicat que aquesta planta representa un gran èxit de gestió, doncs d’un projecte inicial amb un cost de 4 milions d’euros, s’ha pogut construir amb una inversió de només 500.000€ gràcies a treballar amb una planta més moderna tecnològicament i basada en un sistema de filtres, sense tantes dificultats com es plantejaven en la primera opció.

Jordi Cabanes ha posat de manifest la bona situació en que es troba Andorra la Vella pel que fa l’abastiment d’aigua, ja que compta amb quatre captacions i també ha destacat que el compromís del Comú és seguir mantenint la més alta qualitat de l’aigua potable a la parròquia. “Seguirem modernitzant la xarxa d’aigua –ha dit- i també la xarxa de comptadors, que ens permetin fer lectures immediates”.

Ha fet un repàs a les actuacions que es concreten, en l’àmbit urbà, en mantenir els parcs, com el Parc Central, i l’embelliment floral, i també a mantenir l’arbrat urbà amb una proposta que ja s’ha començat a aplicar de modificar l’enjardinat dels arbres al Prat de la Creu. Ha destacat també la importància de mantenir i senyalitzar els camins de muntanya i de seguir invertint en gestió forestal, un compromís que es va adoptar per part dels comuns i que suposa una inversió de 25.000€.

Gerard Estrella, per la seva part, ha declarat que “Volem una transformació progressiva cap a una Parròquia sostenible, a nivell energètic i ambiental. I volem una parròquia compromesa amb el medi ambient i la sostenibilitat amb l’objectiu, a llarg termini, d’obtenir el segell europeu de Ciutat Verda”.

Per a aconseguir això, a més d’invertir en la millora i la seguretat de la xarxa d’aigües, participaran en el control i vigilància dels índex de contaminació, assistint d’una manera activa a les reunions de CTRASA i col·laboraran amb Govern i FEDA per al desenvolupament de plans de cogeneració energètica. Ha marcat com a un projecte primordial per promoure i ensenyar a protegir els espais naturals de la parròquia, el Centre d’acollida de visitants situat a la Plaça Lídia Armengol.