Més ajudes a comerços, hotels i locals d’oci nocturn per pal·liar les pèrdues per la Covid

La consellera de Tràmits, Tributs i Deutors i de Recursos Humans del Comú d’Andorra la Vella, Leticia Teixeira, ha presentat les noves mesures per pal·liar els efectes de la pandèmia que pateixen els comerciants de la parròquia.

Les previsions del comú de la capital inclouen la devolució de taxes i impostos als comerços que han patit una davallada en les xifres de negoci, així com als establiments hotelers i locals d’oci nocturn que no han pogut obrir durant la pandèmia provocada per la Covid-19.

Teixeira ha destacat que la voluntat des de la institució sempre ha estat “ajudar als comerços que al llarg de la pandèmia han patit pèrdues” i en aquest sentit “vam acordar no cobrar els rebuts corresponents a l’impost de radicació comercial ni les taxes associades als negocis que es van veure obligats a tancar durant el confinament de la primavera”.

En total les “ajudes directes corresponents a la devolució de taxes i impostos per la pandèmia l’any 2020 fregarà el milió d’euros” ha afegit.

Finalment, la consellera liberal ha presentat el nou reglament regulador de terrasses que fixa un estàndard per uniformitzar les característiques del mobiliari on “s’ha tingut en compte la comoditat i el pas dels vianants, així com hem fixat un estil dels materials que hi haurà”.